Menu Sluiten

Corigeren van beenstanden “Ja of Nee”

Om maar direct met de deur in huis te vallen; Paarden met een (bijna) volgroeid beenwerk zijn niet meer te corrigeren, om precies te zijn tot een half jaar.

Het enigste wat we bij die paarden kunnen doen is zorgen dat de stand behouden blijft en niet steeds erger word. Daarom zou het een beter benaming zijn als we het het Behouden van de stand noemen.
Veulens zijn nog wel enigzins te corrigeren, wel is dan van belang om bijna elke dag een 15 min met het paard over de verharding te gaan lopen zodat het jonge paard in die 15 min gedwongen word om te staan zoals het paard bekapt is. Want in een zacht weiland dan kan het paard natuurlijk gewoon zijn voeten zo neerzetten als hij graag zou willen.
Zou je een ouder paard willen gaan corrigeren dan ga je hier op ten duur problemen mee krijgen. Je kunt je vast wel voorstellen dat er grote krachten op de gewrichten van het paard terecht komen, daarom het van belang om de stand van het paard te respecteren om overbelasting op pezen en gewrichten te voorkomen.

benenstanden-paarden