Menu Sluiten

Anne van Vugt – Het Zadelkompas

Anne van Vught2

Anne van Vugt – Het Zadelkompas
www.zadelkompas.nl

Even voorstellen:
Het Zadelkompas is een erkend en gespecialiseerd bedrijf in zadelmakerij. Door een gedegen opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant bij het MSFC en brede kennis van bewegingsmechanismen van het paard staat Het Zadelkompas voor kwaliteit, vakmanschap en service in dienstverlening.

U en uw paard zijn een team. Of het nu gaat om topprestaties in de wedstrijdring of heerlijk recreatief rijden; u wilt dat uw paard zich goed voelt. Een optimale conditie en optimale prestaties kunnen alleen worden gerealiseerd als u en uw paard zich goed voelen, zonder fysieke pijn of ongemakken. Goed passend harnachement is hierbij van essentieel belang. Het Zadelkompas helpt u hierbij! “De juiste richting, het beste gevoel.”

U kunt bij ons terecht voor kundig en onderbouwd zadeladvies en –verkoop. Tevens is onze zadelmaker u graag van dienst op het gebied van onderhoud en reparaties.

Laat ik mij even aan u voorstellen. Mijn naam is Anne van Vugt, geboren op 6 mei 1990. Mijn passie voor paarden is mij met de paplepel ingegoten. Veel mensen vragen mij wel eens hoe je er nu bij komt om Zadelmaker te worden, dit beroep komt nu eenmaal niet naar voren in de reguliere beroepskeuzetests! Ik kan je vertellen dat dat met een fikse omweg zo gelopen is. Na het behalen van mijn HAVO diploma had ik besloten om de paarden als hobby te houden en een reguliere HBO opleiding te gaan volgen. Al snel kwam ik er echter achter dat het bloed toch kroop waar het niet gaan kon, en mijn interesses, hoofd en hart toch echt in de paarden liggen.

Nadat ik eerst een tijd als groom en stalruiter op verschillende dressuurstallen werkzaam was geweest en ik tussendoor het ORUN-diploma tot instructeur had behaald was ik er al snel achter dat ik dit toch ook niet tot mijn 65e wilde blijven doen. Inmiddels was mijn toenmalige dressuurpaard ernstig geblesseerd en een groot deel van het probleem bleek vanuit het zadel te komen. Mede daardoor ben ik mij meer en meer gaan interesseren voor de relatie paard-zadel. Toen ik te horen kreeg dat er een HBO opleiding was tot Master Saddle Fitting Consultant heb ik geen moment getwijfeld en me last-minute nog ingeschreven voor de opleiding. Een week later zat ik in de schoolbanken. Dit is een keuze waarvan ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt heb gehad. De opleiding was precies wat ik al die jaren al zocht.

Ik haal ontzettend veel genoegen uit het adviseren van klanten en daarmee het helpen van de paarden, en wat een kick geeft het om een, door velen bestempeld als ‘probleemgeval’, weer helemaal back on track te krijgen samen met het team om het paard heen. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait, om deel te worden van het Team rondom het paard. Als we kijken naar topsporters in zijn algemeenheid dan zien we dat zij enorm goed zijn in het creëren van een geweldig Team rondom hen. Datzelfde team hebben wij, als ruiters en amazones, ook nodig in een individuele sport als de paardensport. Een goed Team van onder andere hoefsmeden, dierenartsen, fysiotherapeuten, maar ook zadelmakers is essentieel voor een Happy Athlete. Of die Happy Athlete nu thuis, in het bos, of op concours presteert, een topprestatie is het hoe dan ook.

Diploma’s:
Master Saddle Fitting Consultant
ORUN basisinstructeur

Aanbod diensten
Zadelpassen, Zadelmakerij, Zadelverkoop, Reparaties Tuigage, Dressuur Instructrice

Werkregio:
Nederland en België

Woonplaats
Heesch


Neem contact op met Anne voor meer informatie!
Telefoonnummer: 06-21510058