Menu Sluiten

Helen van Dijk – Happyhorse Advies

Helen van Dijk2

Helen van Dijk – Happyhorse Advies
www.happyhorseadvies.nl 

Even voorstellen:
Als geregistreerd Saddle fitter van de SMS (gb) en gediplomeerd Master Saddle Fitting Consultant (nl) wil ik je graag op weg helpen naar een voor jou en je paard zo optimaal mogelijk passend zadel. Je kunt bij mij terecht voor een zadelcheck van je huidige zadel maar ook voor de aanschaf van een nieuw- of tweedehands zadel.
Als er aanpassingen nodig en mogelijk zijn dan pas ik dit zadel ter plekke aan op het paard.

Bij constatering van mogelijke lichamelijke klachten zal ik altijd eerst doorverwijzen naar een dierenarts, fysiotherapeut, of andere disciplines.

Ik hoop vooral om mensen mee te geven hoeveel plezier je samen met je paard kunt hebben. Hoe leuk het is om met je paard samen te werken en hoe snel je paard zich ontwikkeld als je hem maar goed begeleid en hij/zij gereden wordt met het juiste zadel dat hem geen pijn doet.

En daar komt dan het punt naar voren waar ik mij in verdiept heb omwille van het paard. Want hoe vaak kom je het in de praktijk niet tegen, de klacht dat het paard “het niet doet”? Als dan het zadel bekeken wordt dan blijkt soms dat het een wonder is dat het dier dit zadel alleen al op zijn rug accepteerd, laat staan dat hij er mee presteren kan.

De pasvorm van het zadel is soms zo dramatisch dat het te vergelijken is met de verwachting dat een atleet met schoenmaat 40 best een marathon kan lopen op linnen gympen met maat 36 of 44……

Om ook hier goed in te kunnen adviseren heb ik zeven jaar geleden de opleiding voor MSFC zadelpasser, de engelse SMS opleiding voor qualified saddlefitter en de zadelmakersopleiding (om ook eventuele aanpassingen te kunnen realiseren) gevolgd.  Het geeft veel voldoening om mensen de ogen te kunnen openen en het paarden wat makkelijker te maken.

Zo wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de relatie van mensen en hun paard.
In de hoop en het vertrouwen dat paard en ruiter heel veel jaren plezier zullen beleven aan het samen zijn.

Diploma’s:
Master Saddle Fitting Consultant
Certificering Engelse Society of Master Saddlers
Zademakersopleiding

Aanbod:
Pasconsult, op-/bijvullen, verkoop zadels en toebehoren


Woonplaats: 

Loenen

Werkzaam in de regio’s:
Midden-Nederland, Noord-Holland, Texel 


Neem contact op met Helen voor meer informatie
of een afspraak!